DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, baraj inşaatında şu ana kadar fiziki gerçekleşme yüzde 25'e ulaştı. Dolusavak, dipsavak ve memba batardosu imalatları tamamlanırken, gövde dolgusu üzerindeki çalışmalar ise devam ediyor.
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Yamaç Barajı’nın tarım arazilerinde modern sulama sistemlerini yaygınlaştırma ve bölge tarımını geliştirme açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Barajın faaliyete geçmesiyle 9 bin 750 dekarlık tarım arazisinin sulanacağını belirten Balta, şunları kaydetti:
“Yamaç Barajı sayesinde modern sulama sistemleriyle tanışacak olan 9 bin 750 dekar arazide sulama maliyetleri azalacak, verim artacak. Sulu tarıma geçişle birlikte çiftçilerimiz farklı ürünler ekme fırsatı bulacak ve kazançlarını artıracak. 2024 yılı rakamlarıyla bölgedeki üreticiler yılda 77 milyon lira daha fazla gelir elde edecek."
Temelden 41 metre yüksekliğe sahip olacak Yamaç Barajı, kil çekirdekli kum-çakıl dolgu tipinde inşa edilecek ve 3 milyon 200 bin metreküp su depolama kapasitesiyle bölgedeki tarım arazilerine can suyu verecek.
UHA Haber Merkezi - AZİZ ÖNAL
SON YAZILAR