Ressam Aysel Kul’un “Zamansız Anlar” ve Senem Çınarbaş’ın “Bir Avuç Ses” temalı sergileri, SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Sanatçılar, eserlerini Gaziantep’teki sanatseverlerle paylaşmaktan memnun olduklarını ifade ettiler.
Aysel Kul, tual üzerine yağlı boya tekniğiyle yaptığı 16 portre çalışmasının sergide yer aldığını belirterek, “Bu sergi, farklı ruh halleri ve yaşanmışlıkları yansıtan portrelerden oluşuyor. Portrelerim, geçmiş, an ve gelecekteki varoluşları aynı anda hissettirerek, deneyimlerin evrenselliğini anlatıyor” dedi.
Senem Çınarbaş ise atık kauçuk malzemelerle hazırladığı 13 eserle topluma ve kadına dair söylemek istediklerini “Bir Avuç Ses” temalı sergide dile getirdi. Çınarbaş, eserleriyle çevre kirliliğine dikkat çektiğini ifade etti.
SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, galerinin 331’inci sergisine ev sahipliği yaptığını ve bu sergilerde 695 sanatçıyı ağırladıklarını belirtti. Açılışın ardından, SANKO Park AVM Genel Müdürü Sait Can Gizir ile birlikte, sanatçılara "Zeugma Fırat’ın Gerdanlığı" isimli yayını takdim ettiler.
Sergi açılışına, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Aliyev, Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Özer Çağlar, ressamlar Ayşegül Bakkaloğlu, Emine Kasap Karakoç, Gül Öztürkmen Demir ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Aysel Kul’un “Zamansız Anlar” ve Senem Çınarbaş’ın “Bir Avuç Ses” temalı sergileri, SANKO Park AVM’nin üçüncü katında bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde, 4 Ekim 2024’e kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.
Aysel Kul
Trabzon doğumlu Aysel Kul, Marmara Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun olduktan sonra sanata olan ilgisiyle yön değiştirerek resim çalışmalarına başladı. Başarılı yöneticilik kariyerini bırakan Kul, Prof. Fuat Acaroğlu ve Doç. Dr. Letafet Mehmedova gibi isimlerle çalıştı. Sanatçı, Avrupa ve Amerika’da müzelerde araştırmalar yaptı. 2012-2024 yılları arasında üç kişisel sergi açan Kul, 21 karma sergiye ve bir workshopa katıldı. Çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdüren sanatçı, insan psikolojisini ve mistik içerikleri eserlerinde yansıtıyor.
Senem Çınarbaş
Aydın Söke doğumlu Senem Çınarbaş, 1997 yılında Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun oldu. Emekli olduktan sonra sanata yönelen Çınarbaş, geri dönüşüm malzemeleriyle çalışmalar yaparak çevre kirliliğine dikkat çekiyor. Ankara’da çalışmalarını sürdüren sanatçı, ulusal ve uluslararası karma sergilerde yer aldı. Çınarbaş, özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği ve yaşadığı coğrafyanın sosyal sorunlarına dair eserler üretiyor.
ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ
SON YAZILAR