KÜTAHYA’DA YEREL KÜLTÜR SANAT VE ZANAAT GÜNLERİ BAŞLADI

Kütahya Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Yerel Kültür Sanat ve Zanaat Günleri etkinliği, coşkuyla başladı.

Kütahya’da Yerel Kültür Sanat ve Zanaat Günleri Başladı

Kütahya Belediyesi tarafından kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında düzenlenen Yerel Kültür Sanat ve Zanaat Günleri etkinlikleri, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin katılımıyla büyük bir coşkuyla başladı.

Kütahya Belediyesi önünde kurulan geleneksel el sanatları stantları, sanatsever vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Kütahya’nın yerel sanatçıları ve zanaatkârları, şehrin kültürünü ve sanatını yansıtan el emeği göz nuru eserlerini sergilediler. Etkinlik boyunca çini ve seramik çalışmalarından çeşitli geleneksel el sanatlarına kadar pek çok ürün ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Vatandaşlar bu eserlerle yakından ilgilenirken, sanatçılar da el işçiliğiyle ürettikleri eserleri tanıtma fırsatı buldu.

“Bu Etkinliği Geleneksel Hale Getireceğiz”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kütahya’nın bir kültür ve sanat şehri olduğunu vurgulayarak, “Memleketimizin her köşesinde kültür ve sanat adına üretim yapan atölyeler ve sanat kurumları bulunmaktadır. Biz yerel yönetimler olarak, şehrin altyapısını güçlendirmek ve kültür-sanat alanında faaliyet gösteren kişi ve kurumları desteklemekle yükümlüyüz. Bugün açılışını yaptığımız bu etkinliği her yıl tekrarlayarak geleneksel hale getireceğiz” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Başkan Kahveci, etkinlik alanındaki stantları gezerek hem sanatçılarla hem de vatandaşlarla samimi sohbetler gerçekleştirdi. Etkinlikte geleneksel kıyafetlerle sergilenen halk oyunları, renkli gösteriler ve lezzet stantları ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı.

Kütahya Belediyesi’nin, şehrin kültürel ve sanatsal zenginliklerini tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği “Yerel Kültür Sanat ve Zanaat Günleri” etkinliği, önümüzdeki günlerde de sanatseverleri ağırlamaya devam edecek.

KÜTAHYA (UHA) - SALİH GÜVEN

BELEDİYELER

EKONOMİ