KEBAPTA LİMON VE PİLAV TARTIŞMASI

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, kebaba limon sıkma tartışmalarına dair konuştu: “Tercih meselesi ama bulgur pilavlı kebap olmaz.”

Kebapta Limon ve Pilav Tartışması

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, bu yıl sekizincisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Lezzet Festivali dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında kebap tartışmalarına son noktayı koydu. “Kebaba limon sıkılır mı sıkılmaz mı” tartışmalarını hatırlatan Başkan Kozay, “Dileyen limon sıkar, dileyen yanında şalgam içer ama tek bir gerçek var ki bulgur pilavlı kebap olmaz” dedi.

Adana Müze Kompleksi’nde, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Kozay, Çukurova’nın zenginliklerine vurgu yaptı.

“Lezzet Denilince Akla İlk Gelen Şehir Adana’dır”

Adana’nın, farklı kültürlerin, inançların ve anlayışların bir arada yaşadığı bir şehir olduğunu belirten Başkan Kozay, “Bu coğrafyada farklılıklar hoşgörü kültürüyle zenginliğe dönüşmüştür. Her kültürün kendine özgü lezzetleri, başka kültürlerin lezzetleriyle harmanlanarak ortaya eşsiz tatlar çıkarmıştır. Bu nedenle lezzet denilince akla ilk gelen şehir her zaman Adana’dır” ifadelerini kullandı.

“Kebabın da Lezzetin de Başkenti Adana’dır”

Kebap denilince Adana’nın akla gelen ilk şehir olduğunu belirten Başkan Kozay, “Adana Kebabı, bir kez tadıldıktan sonra vazgeçilmez bir lezzettir. Urfa, Antep gibi farklı isimlerle muadilleri çıksa da kebabın gerçek başkenti Adana’dır. Kebabın ve lezzetin başkenti Adana’dır ve bu gerçek hiçbir zaman değişmeyecek” dedi.

“Yanında Pilav Olan Kebap Adana Kebabı Değildir”

“Kebaba limon sıkılır mı sıkılmaz mı” tartışmalarıyla ilgili konuşan Başkan Kozay, “Bence kebap her şekilde yenir; bu tamamen tercih meselesidir. Önemli olan kebabın kendisidir. Ancak şunu da belirtmek isterim ki yanında pilav olan kebap Adana Kebabı değildir. Bir Adanalıya yapılabilecek en büyük hata, kebabın yanında pilav sunmaktır. Kebap, Adanalıların kırmızı çizgisidir. Dileyen limon sıkar, dileyen yanında şalgam ya da ayran içer ama kebabın yanında bulgur pilavı olmaz. İşte bu yüzden diyoruz ki kebap Adana’da yenir! Adana’ya gelin, kebabımızı tadın” dedi.

“Adana’da Acıktıkça Yer, Yedikçe Acıkırsınız”

Adana’nın sadece kebap değil, birçok saklı lezzete sahip olduğunu vurgulayan Başkan Kozay, şunları ekledi: “Adana’da asla aç kalmazsınız. Acıktıkça yer, yedikçe acıkırsınız. Hangi kapıyı çalsanız, bir bayram sofrasıyla karşılanırsınız. Varını yoğunu konuğuna sunan bir kültürün evlatlarıyız. Medeniyetlerin buluşma noktası olan Adana’mız, kültürü, sanatı, doğası, sıcakkanlı insanları ve festivalleriyle dünyanın bir numaralı kentidir. Bu zenginlikleri Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak için Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar ve diğer ilçe belediye başkanlarımızla birlikte elbirliğiyle çalışıyoruz. 17-20 Ekim tarihleri arasında tüm hemşehrilerimizi ve misafirlerimizi festivalimize bekliyoruz.”

UHA Haber Merkezi - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ