Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen toplantıya Antalya Vali Yardımcısı Dr. Atıf Çiçekli, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Organize Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, bölge sanayicileri ve iş dünyası temsilcileri katıldı.
Toplantıda, sanayicilere TSE’nin yakın zamanda faaliyete başladığı hizmet alanları ile gelecek dönemde uygulamaya alacağı projelere ilişkin bilgilendirmeler yapıldı.
TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dünya ticaretinin yüzde 80’ini şekillendiren standardizasyon çalışmalarında daha etkili ve belirleyici olması için çalışmaya devam ettiklerini belirterek, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın ortaya koyduğu Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu çerçevesinde, üretimimizde yüksek katma değerli ve ileri teknoloji ürünlerin payını daha fazla artırmayı amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda TSE, uluslararası standardizasyon çalışmalarına aktif olarak katılmaktadır ve katılımlarını artırarak sürdürecektir.” dedi.
“Sanayicilerimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz”
Türkiye’nin sürdürülebilir ve güçlü bir büyüme dinamiğini yakalaması için dijitalleşme ve yeşil dönüşüm becerilerini daha ileri taşımayı amaçladıklarını söyleyen Şahin, “Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması yürürlüğe girdi. 1 Ekim 2023 ile 31 Ocak 2025 tarihleri arasında, enerji-yoğun sektörlere yönelik yeni uygulamalar devrede olacak. Tüm kurum ve kuruluşlarımız gibi biz de TSE olarak, karşılaşılabilecek riskleri ve zararları bertaraf etmek amacıyla sanayicilerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Çatılara Özgürlük Projesi
Antalya OSB ile başlatılan Çatılara Özgürlük Projesine de değinen Başkan Şahin, “OSB’lerde yenilenebilir enerji kullanımına yönelik çok güzel bir örnek. Biz de TSE olarak, Fotovoltaik Modül Test Laboratuvarımız ile güneş paneli üretiminde Avrupa’da birinci, dünyada dördüncü olan yenilenebilir enerji sektörümüze önemli katkılar sağlıyoruz. OSB’lerin verimliliğini, çevresel sürdürülebilirliğini ve yeşil dönüşüme uyumunu sağlamak hedefiyle Yeşil OSB Sertifikasyonuna da geçtiğimiz aylarda başladık. Antalya OSB’nin çevre hususundaki hassasiyetini ve öncülüğünü bu konuda da göstereceğine inancım tam” dedi.
“Turizm Sektöründe Çalışmalarımız Sürüyor”
Son olarak TSE’nin turizm sektöründeki çalışmalarını anlatan Başkan Şahin, “TSE olarak, turizm sektörümüze başta kalite, gıda güvenliği, çevre, iş sağlığı ve güvenliği ve diğer sistem belgelendirme modellerimizle hizmet veriyoruz. Pandemi sürecinin başında, Güvenli Hizmet Belgelendirme modelimizi hizmete sunarak, turizm sektörümüzün bu süreçte karşılaşabileceği riskleri bertaraf etmeyi hedefledik. Helal turizm alanında, dünyada birinci olabilecek, çok güçlü bir potansiyeli var. Helal Akreditasyon Kurumu tarafından, dünyada akredite edilen ilk belgelendirme kuruluşu olarak Helal Turizm Belgelendirme hizmeti sunuyoruz. İnanıyorum ki Antalya, birçok konuda olduğu gibi, bu konuda da öncülüğünü gösterecek ve sizlerin yapacağı atılımlarla helal turizmin merkezi konumuna gelecek ve biz de bu yolculukta sizlere rehberlik edeceğiz.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.
“TSE ile Yeni İş Birlikteliklerimiz Olacak”
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ise TSE’nin Türkiye'nin üretim ve hizmet sektörlerinde kalite standartlarını belirleme, sertifikasyon ve denetleme konusunda önemli bir kuruluş olduğunu ifade etti.
TSE ile her türlü iş birliğini yapmaya hazır olduklarını söyleyen Başkan Bahar, “Verdiğimiz hizmetlerin ve sürdürdüğümüz çalışmaların çevreyle uyumlu bir sistemle yapıldığı, doğaya ve doğal kaynaklara minimum düzeyde etkimizin olduğunu Çevre Yönetim Sistemi Belgesini alarak kanıtlamış olduk. TSE ile yeni iş birliği konumuz ise; “Yeşil OSB” olacak. “Sera Gazı Emisyonu” doğrulama başvurumuzun hemen ardından Yeşil OSB nihai başvuru sürecimizi tamamlayarak Yeşil OSB bayrağımızı alacağız ve siz sanayicilerimize hediye edeceğiz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
ANTALYA (UHA) - TANER ŞAHİN
SON YAZILAR